donderdag 18 mei 2017

Laptophoes haken

Hallo lieve haaksters, 

Het is alweer een hele poos geleden dat ik voor het laatst een blogpost heb geplaatst. Excuus, ik kon er helaas niet de tijd voor vinden! Uiteraard heb ik niet stilgezeten en heb ik heel veel projecten gemaakt die zeker nog voorbij zullen komen. Het moet allemaal nog even op de foto. :)Vorige week kreeg ik ineens zin om voor mijn laptop een mooi stoer hoesje te haken. Ik sleep mijn laptop dagelijks mee naar mijn colleges en mijn oude laptophoes begon het na 2 jaar trouwe dienst helaas te begeven. Voor deze stoere hoes gebruikte ik 6 bollen Fabulous van Yarn and color. 
Ik haakte de hoes met haaknaald 6, dus dat ging lekker rap. 

Ik heb zelf het patroon bedacht. Het is erg makkelijk!

Je haakt een lossenketting zo lang als de zijkant van jouw laptop (liever iets te klein dan te groot, want het rekt ook nog uit!)
Je begint in de 2de losse vanaf je haaknaald en haakt vasten totdat je bij het eind van de ketting bent, hier haak je 3 vasten, ga door aan de andere kant van de lossenketting. In de laatste losse haak je 2 vasten (je hebt namelijk al 1 vaste in het begin gehaakt). 

Nu blijf je spiraal haken totdat je laptop helemaal beschermd is. Daarna haak je de klep. 

Je kunt heen en weer haken maar persoonlijk vond ik dit niet zo mooi worden. Ik ben daarom telkens één kant  op gaan haken. Ik heb dus de draad afgehecht aan het einde en weer aangehecht aan de zijde waar ik ook ben begonnen.  

Ik heb de klep een stuk laten overlappen, zodat ik zeker weet dat alles goed beschermd blijft. Om de klep heb ik nog een rand vasten gehaakt zodat het mooi afgewerkt is.


 Om de laptop volledig te beschermen heb ik op de hoes en op de klep een stukje klittenband bevestigd. Hierdoor kan de laptop niet verschuiven en zit hij mooi vast in de hoes! Dan weet  ik in ieder geval zeker dat de hoes mijn laptop goed zal beschermen. Als laatste detail heb ik nog een stoer label erop genaaid. Ik vind hem leuk geworden!


Waar zijn jullie momenteel mee bezig? 

Fijne avond!


6 opmerkingen:

 1. Ik vind je hoes ook heel erg geslaagd! Ik maakte al wel eens een hoes voor mijn telefoon of voor de iPad, maar nog nooit voor een laptop. Op dit moment werk ik aan etui's. Maar ben geïnspireerd door jouw foto's, er is een lampje gaan branden... bedankt! ;-)
  Groetjes en alvast fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je hoes ook heel erg geslaagd! Ik maakte al wel eens een hoes voor mijn telefoon of voor de iPad, maar nog nooit voor een laptop. Op dit moment werk ik aan etui's. Maar ben geïnspireerd door jouw foto's, er is een lampje gaan branden... bedankt! ;-)
  Groetjes en alvast fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een telefoon of tablet is het ook prima geschikt! Leuk om te horen dat ik je kon inspireren.

   Fijne dag Sigrid!

   Verwijderen
 3. Mooi! Ik vind het wel stijlvol zo in 1 kleur en een eenvoudig patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Lekker stoer!
  Ik naaide vorig jaar een laptophoes. Haken is ook een leuk idee.
  Jouw laptop kan weer goed beschermd mee op reis.
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben pas begonnen met haken en mijn man vind het leuk als ik voor hem een laptophoes maak. Ik snap het patroon op zich wel, maar het begrip "spiraal haken" is me niet helemaal duidelijk Slaat dit op het maken van 3 vasten in de laatste losse en 2 aan de andere kant?

  Bedankt alvast.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen