vrijdag 17 maart 2017

Droomdeken



Een tijdje geleden vertelde ik dat ik druk bezig was met de droomdeken van Wolplein. Inmiddels is hij al een weekje of langer af maar ik had nog geen tijd om er over  te bloggen. 


Wat een leuk patroon is dit zeg! Normaliter heb ik altijd een beetje een hekel aan mega grote projecten, dit omdat het vaak eentonig is en vaak veel werk. Maar bij de droomdeken baalde ik echt toen de laaste toer naderde.
Door alle verschillende (makkelijke) steken ging het sneller dan verwacht! Ik vond het helemaal niet erg om elke avond aan deze leuke deken te werken. Het garen dat ik voor de deken gebruikt heb is de Stylecraft special DK in de kleur duck egg. Ik heb ongeveer 9 bollen gebruikt, dus dat valt ook reuze mee! 


Oh en is hij niet leuk geworden? Ik ben zo blij met het resultaat! Deze gaat een fijn plekje op de bank krijgen, zodat ik er 'savonds lekker onder kan kruipen. Maar ook staat hij erg mooi voor de sier over de bankleuning. Zo kan ik er in de zomer ook nog fijn van genieten!



Hier de link naar het patroon!

Waar zijn jullie op het moment mee bezig? 
Ik wens jullie allemaal een fijn weekend toe!

13 opmerkingen:

  1. Prachtig! Ik hou ook veel van die kleur: 'eendeneierenblauw'.
    Nu kun je nog lekker lang nagenieten onder dit deken :-)
    Fijn weekend, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi! Ik hou wel van 1-kleurige dekens (zelf ben ik met een 7-kleurige bezig, haha). Mooi stijlvol. Leuke kleur ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de eenvoud van deze deken vind ik ook geweldig! Haakt ook heerlijk weg. Ik ben erg benieuwd naar jouw deken! Zie hem vast binnenkort wel op jouw blog verschijnen.

      Fijn weekend Hilde.

      Verwijderen
  3. Wauw, wat is hij prachtig geworden zeg! Hoe is het garen bevallen? Dit garen wil ik ook nog eens uitproberen! Prachtige kleurkeuze ook zeg!

    Ik ben vandaag bezig met een amigirumi, een muis! Ik haak aan meerdere projecten haha

    Liefs Marijke
    (zusjeknus.com)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Marijke! Ik vond het garen heerlijk weg haken, lekker zacht en splijt totaal niet. Stylecraft heeft enorm veel leuke kleurtjes in hun assortiment dus zeker de moeite waard om er eens tussen te kijken.

      Oh leuk! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Zie het vast en zeker voorbij komen op jouw blog!

      Fijn weekend Marijke!

      Verwijderen
  4. Mooi! Ik was ook enthousiast begonnen, maar die van mij bobbelde erg bij de overgangen. Misschien lag het wel aan mijn garenkeuze: Julia van Zeeman.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Och wat jammer. Misschien een andere haaknaald proberen? Zat er zelf ook vaak even mee te stoeien! Ik heb meerdere met de julia voorbij zien komen op de facebookpagina van de droomdeken, wordt wel enorm mooi! En anders daar even om raad vragen.

      Fijn weekend Truus.

      Verwijderen
  5. mag ik vragen heb je je aan de haaknaald nr's gehouden aangegeven in het patroon ? want ik wil hetzelfde garen gebruiken maar dat is maar voor haaknaald nr 4 ipv 6 bij de phildar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb voor de aangegeven haaknaalden in het patroon 1 maat kleiner genomen. En anders gewoon proberen. Succes hij is in iedergeval erg leuk om te haken!

      Verwijderen
  6. Ik wil de deken ook met style craft haken, heb jij meer steken opgezet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit zou ik ook willen weten,want ik kom maar aan 80 cm breed

      Verwijderen
  7. Bello! I couldn't find the pattern for the blanket! Where can I Get it?

    BeantwoordenVerwijderen