woensdag 21 december 2016

Kringloop vondst

Hieper de piep hoera! Mijn kleine lieve nichtje werd vorige week alweer 2 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Het is een echt meisje meisje en is sinds kort druk in de weer met haar poppen. De pop moet in bad of moet net zoals kleine zusje de fles. Een pop hoort natuurlijk ook te slapen en vandaar dat het mij leuk leek om een zelfgemaakt  poppenwiegje te geven! 
Bij de kringloop kocht ik een heel oud wiegje die wel een opknapbeurtje kon gebruiken. Vervolgens ging ik langs de Kwantum voor dit super leuke stofje. Ik schilderde het wiegje wit en klom voor het eerst in mijn leven achter de naaimachine. Na wat stuntelen met het garen en na een stuk of 10 mislukte pogingen had ik dan toch eindelijk de lakentjes klaar!


Ik zou Froukje niet zijn als het geen gehaakte touch zou hebben. Ik besloot om bij de hoofdkant een leuke vlaggetjeslijn van drops muskat  te maken in bijpassende tinten. Ook haakte ik voor de pop een klein knuffeltje waarin ik een rammelschijfje plaatste. Als finishing touch haakte ik achterop het hoofdbord een mega grote roze strik! (die ben ik helaas vergeten om op de foto te zetten)


Het kleine moedertje was enorm blij met het poppenbedje en natuurlijk moest de pop meteen slapen, ;)

Hebben jullie wel eens van iets ouds iets nieuws gemaakt?
Ik vond het in ieder geval heel erg leuk om te doen!

Fijne avond! 

2 opmerkingen:

 1. Dat ziet er superleuk uit!! Die pop zal lekker slapen in zo'n mooi bedje!
  Proficiat ook met het naaien van de lakentjes, ik waag me er nog steeds niet aan, aan zo'n naaimachine, zou dat dringend toch ook eens moeten proberen.
  En ja, ik heb ook al wel eens oude dingen een nieuw leven gegeven, maar niks groots.
  Toch is dat altijd fijn, weer een beetje minder afval en iets wat waardeloos lijkt, wordt opeens toch een hebbeding!
  Fijne feesten,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi bedje en accessoires! Pake heeft voor onze dochter een poppenbedje gemaakt en beppe een matrasje en laken. Helaas heeft ze er niet veel mee gespeeld. Laatst is het naar de speelgoedbank gegaan om iemand anders blij mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen